Incoterm DDP

Incoterm DDP, wat is het?

Bij een DDP levering liggen, in tegenstelling tot de incoterm EX Works, alle verantwoordelijkheden bij de verkoper. De verkoper is verantwoordelijk voor de complete levering tot de plaats van bestemming en is tevens verantwoordelijk voor alle verzekeringen en douane afhandelingen. De verkoper is bij het gebruik van de DDP incoterm zelf ook verantwoordelijk voor de betaling van de invoerrechten in het land van bestemming van de goederen. Delivery Duty Paid incoterm wordt vaak toegepast in wegtransport, zeetransport en luchttransport.

Delivery Duty Paid (DDP)

Als verkoper is het transporteren met de DDP incoterm de hoogste service die geboden kan worden richting de klant. Echter brengt een DDP levering ook risico’s met zich mee voor de verkoper, gezien het feit dat de verkoper verantwoordelijk is voor de complete levering en alle bijbehorende verzekeringen, documenten en risico’s. Omdat de verkoper ook verantwoordelijk is voor de betaling van de invoerrechten in het land van bestemming is het belangrijk dat er afspraken gemaakt zijn met douane agenten in dat land zodat de invoerrechten betaald kunnen worden en de vrachtwagen of container ingeklaard worden. Vaak is het van te voren ook onduidelijk hoe veel invoerrechten er betaald dienen te worden over de goederen. Het is daarom van belang dat de verkoper goed weet wat er bij komt kijken als goederen geleverd gaan worden buiten de Europese Unie onder de DDP incoterm.

Hulp bij incoterms

Koeriersdienst Overijssel beschikt in-house over specialisten met uitgebreide kennis over de verschillende incoterms. Wij kunnen u adviseren over welke incoterm het beste bij uw specifieke logistieke situatie past. Neem contact met ons op voor meer informatie, wij voorzien u graag van advies.

Incoterm DDP

Offerte aanvragen >

Binnen 1 minuut ingevuld | Binnen 30 minuten een offerte!

Waarom kiest u voor Koeriersdienst Overijssel?

Just-in-Time levering

Koeriersdienst Overijssel is dé specialist in Just-in-Time levering van uw spoedzending. Europees dekkend netwerk; altijd per direct een betrouwbare koerier voor u beschikbaar!

Unieke One-Way service

Non-Stop express waarbij u alleen van A naar B betaalt, dus enkele reis en géén dure, aanrij- en retourkilometers! Profiteer
ook van onze One-Way service!

Samen sterk

Koeriersdienst Overijssel is onderdeel van Cargorilla Logistics BV. Een krachtige allround logistiek dienstverlener met een compleet pakket aan logistieke maatwerk oplossingen.

Dagelijks spoedtransport

Daadwerkelijk dagelijks thuis in geheel Noord-, Oost-, Zuid- en West-Europa. Testen? U ontvangt binnen 30 minuten een scherpe All-in offerte! Tot snel!

Offerte aanvragen >