Zomeractie

Welkom op onze speciale zomeractie pagina. Op deze pagina vindt u tips & tricks over het planten en verzorgen van de vergeet-me-nietjes.

Zaaien:

De vergeet-me-niet-zaden kunnen vanaf juni tot augustus gezaaid worden. Vergeet-me-nietjes hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en te herplanten
en ze bloeien de gehele zomer door. Je kan ze in de buurt van een waterbron in een bloembed planten en ze zijn uitermate geschikt als bodembedekker. Ook in bloempotten
zijn ze goed te houden. De potten kunnen in de schaduw staan en ze zullen goed gedijen
zolang de bodem maar vochtig gehouden wordt.

Standplaats:

Er wordt gezegd dat het vergeet mij nietje een open plek nodig heeft. Dit is maar ten dele waar. Hij groeit en
bloeit na de voorjaarsbollen en komt gewoon overal tussen door. De rest van het jaar zie je hem niet, maar
zodra de zomerbloeiers dood gaan en er open plekken vallen in de tuin zie je hem verschijnen. De kleine plantjes worden gevormd om volgend jaar hun werk te doen. In het voorjaar zien de polletjes er soms uit als gekookte sla.

De (symbolische) betekenis van vergeet-me-nietjes

Het vergeet-me-nietje heeft een rijke geschiedenis en de meeste verhalen en mythen van deze bloem komen uit Duitsland en omringende landen. Twee geliefden wandelden langs de rivier de Donau en ze zagen helderblauwe bloemen. De man plukt een bloem voor de vrouw en viel in de rivier en werd meegesleurd. De vrouw zei ‘Vergiss mich nicht’ en als symbool van deze woorden werd de bloem vergeet-me-nietje genoemd. Ook de vrijmetselaars hebben deze bloem als symbool en Alzheimer-verenigingen gebruiken het vergeet-me-nietje als symbool van herinnering. In Canada is het vergeet-me-nietje een symbool van ware liefde en standvastigheid en wordt de bloem vaak gegeven aan overledenen. Hendrik de Vierde gebruikte de bloem als symbool van zijn ballingschap. Legendes en mythen worden ons verteld om ons eraan te herinneren dat we zelfs in arme en moeilijke tijden kracht in onszelf vinden. We moeten nooit vergeten om de liefde in ons te delen met anderen en moeten onze hoop nooit verliezen.

Eigenschappen

Soort: Tweejarig, Meerjarig

Bloeiperiode: Maart, April, Mei

Bijzonderheden: Gemakelijk te verzorgen, Geurend

Standplaats: Zon, Halfschaduw

Grond: Vochtig, Vet

Hoogte tot: 50 cm

Latijns/wetenschappelijke naam: Myosotis sylvatica

Offerte aanvragen >

Binnen 1 minuut ingevuld | Binnen 30 minuten een offerte!

Waarom kiest u voor Koeriersdienst Overijssel?

Just-in-Time levering

Koeriersdienst Overijssel is dé specialist in Just-in-Time levering van uw spoedzending. Europees dekkend netwerk; altijd per direct een betrouwbare koerier voor u beschikbaar!

Unieke One-Way service

Non-Stop express waarbij u alleen van A naar B betaalt, dus enkele reis en géén dure, aanrij- en retourkilometers! Profiteer
ook van onze One-Way service!

Samen sterk

Koeriersdienst Overijssel is onderdeel van Cargorilla Logistics BV. Een krachtige allround logistiek dienstverlener met een compleet pakket aan logistieke maatwerk oplossingen.

Dagelijks spoedtransport

Daadwerkelijk dagelijks thuis in geheel Noord-, Oost-, Zuid- en West-Europa. Testen? U ontvangt binnen 30 minuten een scherpe All-in offerte! Tot snel!

Offerte aanvragen >